BEKİR BERKAN VANLI

BEKİR BERKAN VANLI


İNSAN...

03 Temmuz 2023 - 14:08

Hayatın öznesi insandır… yeryüzünün en kıdemli canlısı,hayvanlardan bitkilerden diger tüm varlıklardan üstün olan tek özelligi:’BİLİNÇ’tir.

İnsan düşünen,sorgulayan,anlayan,akıl ve yetkili olandır.

Yaşam boyunca çeşitli alanlarda çeşitli şekillerde çalışır,çabalar,didinir her bir eylemin sonucu,ucu mutlu olmaya çıkar.

Sahi insanı insan yapan nedir?

Hayvanlar’da bitkiler’de ürerler,yaşarlar ve ölürler; 

Diger canlılar gibi hayvanlarda üredikten sonra hayata hazırlar,büyütür besler,korur;tıpkı insanlar gibi av ya da avcı olmayı ögretirler.

Peki ya bu hayatta bizleri diger canlılardan ayıran özelligimiz bilinç,düşünme kabiliyeti ise ne kadarını gerçekleştiriyor ne kadar çabalıyoruz.

Av mı olmak istiyoruz avcı mı ?

Mutluluk ayagımıza mı gelsin istiyoruz,mutluluga giden o taşlı,topraklı,dikenli yolda acı eşiğimizin de üstüne çıkarak kendimizi gerçekleştirme sürecinde durmaksızın devam mı ediyoruz?

Kimileri sahip olmadıklarıyla,hayaliyle,düş dünyasında,kimileri sahip olduklarıyla yetinen,kimileri ise hak ettigini düşündügü mutlulugun peşinden giden insanlardır . 

Orhan gümüşel der ki ; İnsan!.. Doğası gereği haz canlısıdır. Zevk almak ister yaşamaktan. Mutlu olmak ister. Bunun için bakar gözleri. Mutluluk için. Bunun için düşünür. Bunun için hisseder ve bunun için davranır. Hepsi mutluluk içindir.

 

İnsana ve hayata dokunan… Yaşamın renkleri, melodisi, ritmi ve dokusu ile derinleşen yeni bir yaşam kültürüne. Mutluluk için… İnsan için…

 

Çalışmalı,çabalamalı görülebilecek en üst kapasite seviyesine ulaşılmalıdır. İnsan isterse her şeyi yapabilen bir canlıdır. 

 

Ya av ya avcı olursun bu hayatta seçim senin…

Bu yazı 185 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum