VALİMİZ MÜKERREM ÜNLÜER'İN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 75. yıl dönümü vesilesiyle vatandaşlarımızın 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü tebrik ediyorum.

  • Reklam
VALİMİZ MÜKERREM ÜNLÜER'İN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI.
09 Aralık 2023 - 22:25
İnsanın en yüce değer olarak görüldüğü anlayışla kaleme alınan ve Birleşmiş Milletler üyesi devletler tarafından imzalanan beyanname; insanlık tarihinin geçmişten gelen mücadele ve arayışları neticesinde oluşturulmuş, tüm insanların ortak güvencesi olarak adeta insan haklarının anayasası hüviyetini almıştır.
Ülkemizin, Beyannameyi ilk imzalayan ülkeler arasında yer alması, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için önemli adımlar atması, bu konudaki hassasiyetinin göstergesidir. Zaten bizim inancımızda ve kültürümüzde; hakkı korumak, insanlar arasında ayırım yapmamak, farklılıklara saygı duymak, öne çıkmaktadır.
Tarihimiz, insan hak ve hukukunun her zaman korunduğuna yönelik örneklerle doludur. Aziz Milletimiz, dünyanın neresinde olursa olsun, zulme, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı şiar edinmiş bir millettir. Hoşgörü, kardeşlik, sevgi ve dayanışma konusundaki tarihsel birikim ve deneyimlerimizle; insan haklarının evrensel bir gerçekliğe dönüştürülebilmesinde öncü ve etkin rol oynayabilecek örnek tecrübelere sahibiz.
Devletimiz; insan haklarının ülkemizde, beyannamenin ruhuna uygun olarak en etkin şekilde hayata geçirilmesi noktasında gösterdiği hassasiyeti; dünyanın neresinde olursa olsun en temel insan haklarından dahi yoksun durumda bulunan tüm dünya milletlerine de sahip çıkarak küresel ölçekte de sergilemeye devam etmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nün tüm insanlığa, milletimize; barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızın bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

                                                                              Mükerrem Ünlüer
                                                                           Kahramanmaraş Valisi

İhm Haber merkezi
Bu haber 355 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum