Merdan Yanardağ'a Abdullah Öcalan İfadeleri sebebiyle Soruşturma açıldı...

Gazeteci Merdan Yanardağ hakkında, Abdullah Öcalan için kullandığı ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

  • Reklam
Merdan Yanardağ'a Abdullah Öcalan İfadeleri sebebiyle Soruşturma açıldı...
26 Haziran 2023 - 11:55

Merdan Yanardağ dün Tele1’de ekrana gelen “4 soru 4 yanıt” programında Abdullah Öcalan’ın tecriti hakkında neler söylemişti?

İmralı’ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum' diyen Yanardağ, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

“Türkiye’de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz'

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de ifadeler hakkında inceleme başlatıldığını duyurmuştu.

Şahin 'Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur' demişti.

Yanardağ, Twitter'da dolaşıma giren videoların montaj olduğunu belirterek Şahin'e yanıt vermişti.

Ebubekir Bey, kimseyi öven yok. Tam tersine, Apo'yu öven ve yeni bir çözüm sürecinin yolunu döşeyen AKP milletvekili Galip Ensarioğlu'nun çözüm sürecine ilişkin açıklamalarını eleştiren bir program var. Seçim sürecindeki gibi, montaj videolara dayanarak bahane aramayın.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da harekete geçti...
Başsavcılık ‘terör örgütü propagandası yapma' ile ‘suçu ve suçluyu övme' suçlarından Yanardağ hakkında soruşturma başlattı.
 

Bu haber 158 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum